El Departament de Governació i Relacions Institucionals i les Universitats de Barcelona i Universitat Autònoma de Barcelona, signen un conveni de col·laboració.

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ferran Sancho, i el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, han signat un conveni de col·laboració per a la prospecció de la Serra de Riés (Alt Penedès), l’excavació i l’anàlisi de les restes òssies (i objectes associats) de soldats morts durant la Guerra Civil que s’hi puguin localitzar. L’acte de signatura ha tingut lloc a la seu del Departament de Governació i ha comptat amb l’assistència del director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Miquel Puig.

La Generalitat de Catalunya ha decidit completar la intervenció a la Serra de Riés, d’acord amb el criteri del Comitè Tècnic per a la recuperació i la identificació de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista. També s’ha tingut en compte el context històric, estudiat a bastament per l’Institut d’Estudis Penedesencs.

El Departament de Governació, mitjançant la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament i la Subdirecció General de Memòria, Pau i Drets Humans, és responsable d’impulsar i coordinar les actuacions en matèria de desapareguts i fosses comunes de la Guerra Civil i la postguerra. Tant amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com amb la Universitat de Barcelona (UB) es comparteixen objectius comuns i complementaris pel que fa a la recuperació de la memòria històrica, la protecció del patrimoni cultural de Catalunya, la localització de restes i identificació de persones desaparegudes, així com l’estudi i la recerca científica del període històric de la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Arxiu descarregable…