Josep Vallès presenta el seu llibre sobre la memòria oral al Pla del Penedès durant la Guerra Civil.

Presentat el llibre sobre la Guerra Civil al Pla del Penedès...Josep Vallès va presentar el dia 28 de febrer, el seu llibre “El Pla del Penedès. memòria oral de la Guerra Civil (1936-1939), al Centre del Pla del Penedès ple de gom a gom.

El llibre ha estat editat per l’Institut d’Estudis Penedesencs, en el marc del projecte “Tots els Noms” i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament del Pla del Penedès.

Presentà l’acte la regidora de Cultura de l’Ajuntament del Pla del Penedès.

En l’acte de presentació va intervenir l’Alcalde del Pla del Penedès, sr. Santi Soler que destacà la importància pel municipi de poder disposar d’un llibre d’aquestes característiques.

Ramon Arnabat, president de l’IEP, va manifestar l’interès de treballs com aquests que ens permeten recuperar una memòria d’uns temps difícils, i alhora donar veu al poble amb tota la seva diversitat.

Finalment, l’autor, Josep Vallès, explicà com va fer el llibre, el llarg treball de memòria oral fet amb més de seixanta veïns, i la feina d’ordenar tots els testimonis recollits. També destacà alguns personatges i fets importants.

Al finalitzar l’acte es va lliurar un exemplar del llibra a tots i cadascún dels testimonis col·laboradors.