Amb una gran assistència de públic que va omplir la quarta planta de la Biblioteca Terra Baixa del Vendrell es va presentar el llibre de Josep Recasens: “La repressió franquista al Baix Penedès, 1938-1945”, editat per Cossetània i l’Institut d’Estudis Penedesencs dins del projecte Tots els Noms.

– Jordi Sánchez, president del Consell Comarcal del Baix Penedès va parlar sobre la tasca de l’IEP i la necessitat de llibres com aquest per a la recuperació de la Memòria Històrica de la comarca.

– Jordi Guixé, de la Direcció General del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, va exposar les línies de treball del Memorial Democràtic i el seu suport a llibres com aquest i al projecte Tots els Noms.

– Ramon Arnabat, director del projecte Tots els Noms, va explicar aquest projecte i va donar les coordenades de la repressió franquista i el seu significat, com a tret característic de la dictadura, des dels seus inicis a la seva fi.

– Josep Recasens, l’autor del llibre, va explicar la seva recerca sobre la repressió franquista que s’estén per tote sles comarques tarragonines, així com diverses anecdotes relacionades amb la seva investigació.

http://www.iepenedesencs.org