COMEBE organitza visites guiades gratuïtes pels llocs més emblemàtics de la Batalla de l'Ebre...Els itineraris inclouen recorreguts per escenaris claus de la batalla i visites als centres d’interpretació de Corbera d’Ebre, Pinell de Brai, Vilalba dels Arcs o Batea Les rutes tenen una durada aproximada de quatre hores i sortiran l’últim dissabte de cada mes, entre el 29 d’agost i el 28 de novembre, des de Corbera de l’Ebre. Les places són limitades. L’objectiu és apropar a nous públics els escenaris de la Batalla de l’Ebre coincidint amb el 70è aniversari del final de la Guerra Civil.

Poble Vell de Corbera d’Ebre
El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) organitza, a partir del pròxim dissabte 29 d’agost i fins al 28 de novembre, visites guiades gratuïtes als llocs més emblemàtics de la Batalla de l’Ebre.
El itineraris recorren zones emblemàtiques de la contesa perquè els visitants puguin conèixer de més a prop com van ser els darrers dies de la batalla més sagnant de la Guerra Civil. L’objectiu dels nous itineraris és atraure nous visitants a la zona coincidint amb el 70è aniversari del final de la Guerra Civil.

Rutes temàtiques, guiades i gratuïtes
Les rutes, que sortiran l’últim dissabte de cada mes des del municipi de Corbera de l’Ebre, tenen una durada aproximada de quatre hores i estan dissenyades sota un eix temàtic determinat. El nombre de places és limitat.

Dissabte 29 d’agost: “Sobreviure a l’horror”:
Visita al Poble Vell de Corbera d’Ebre: Passeig entre les runes de les cases i carrers, conservats tal i com van quedar després dels bombardejos de 1938. Es tracta dels testimonis més esfereïdors de la barbàrie provocada pels 115 dies de combats.

Visita al Memorial de Les Camposines a la Fatarella: Lloc de repòs i d’homenatge dels combatents de la batalla més sagnant de la Guerra Civil
Visita a l’Espai històric de les Deveses de la Fatarella: Està format per un petit refugi ben conservat, que s’utilitzava com a zones de descans per les forces que defensaven la retirada republicana de l’Ebre i per una petita línia de trinxera que protegia l’antiga carretera d’accés a la població.

Visita al Centre d’Interpretació Soldats a les Trinxeres a Vilalba dels Arcs
Espai on s’expliquen les situacions i emocions viscudes pels soldats al camp de batalla. L’objectiu del centre és transmetre els coneixements necessaris per tal de comprendre i apreciar els espais històrics i mostra com la nostra terra va influir en la personalitat i el caràcter de tota una generació de supervivents.

Les visites estan obertes a tothom i les places són limitades.
Per poder assistir-hi només cal confirmar l’assistència amb uns dies d’antelació al telèfon
977.421.528 o al correu electrònic info@batallaebre.org.

Responsables: Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE)
Web: http://www.batallaebre.org/espais.html
Correu: info@batallaebre.org
Contacte: carrer Bassa d’en Gaire, 1 | 43780 Gandesa (Tarragona)
Tel. 977 42 00 18