Froilan Franco ha col·laborat en el projecte Tots els Noms amb estudis sobre l’educació.

El mestre Froilan Franco, pregoner a Puigmoltó...El mestre Froilan Franco va fer el pregó de la festa major de Puigmoltó. Franco, que va exercir a l’escola unitària d’aquest nucli, però també a Sitges i Ribes (molts el recorden repartint “punts positius” en les precàries aules de les piscines), aprofitarà el pregó per presentar el llibre L’Escola pública unitària i mixta del poble de Puigmoltó entre la utopia i la realitat (1931-1983).

Des que es va jubilar, Froilan Franco ha esdevingut un estudiós de l’escola pública a la comarca i ha signat nombrosos articles, que li han valgut reconeixements com la Ploma d’Or concedida per l’Ajuntament sitgetà. “El mestre”, com li agrada que l’anomenin, escriu en aquest bloc, on ja ha parlat en ocasions de l’escola de Puigmoltó.

L’escola de Puigmoltó i els seus ensenyants també són protagonistes del programa de la festa de Sant Jaume amb un article de Teresa Puig Bisbal basat en testimonis d’alumnes d’aquest centre de diverses generacions; una esplèndida evocació de l’educació al llogaret.

I,presentació del seu Llibre “L’Escola Unitària i Mixta de Puigmoltó,entre la Utopia i la Realitat (1931-1983)”.L’IEP té un volum.

Arxiu descarregable…