Deportat...

Nom

Pere

Data naixement

09-08-1900

Camp

​KL MAUTHAUSEN 6128
KL GUSEN 12449

Cognoms

Recasens Riambau

Municipi de naixement

El Vendrell

Municipi de residència

El Vendrell

Pere Recasens Riambau va néixer al Vendrell el 9 d’agost de 1900. La seva professió era pagès. Es va casar amb Josefa Alonso Artal amb qui va tenir dues filles, Mercedes Recasens Alonso i Juana Recasens Alonso. 

Durant la Guerra Civil Espanyola va estar treballant a Barcelona, ciutat on tenia un familiar. Sense afiliació sindical ni participació en la vida política de la vil·la, el seu exili va estar motivat per un estat de por. Acabada la guerra, Pere Recasens junt amb la seva família van marxar camí França. La seva dona i les filles van tornar al Vendrell, però Pere Recasens es va quedar a França. Va formar part de la Companyia de Treballadors Estrangers. En el transcurs de la guerra, va ser capturat per l’exèrcit alemany al juny de 1940 al territori de Belfort. Primerament va estar empresonat al Fronstalag (camp de presoners de guerra en el front) a Belfort, i temps després va estar empresonat a l’Stalag XI-B (camp de presoners de guerra) a Bad Fallingbostel (Alemanya) amb la matrícula 369. 

El 25 de gener de 1941 era traslladat dins el Comboi camí Mauthausen. Arribaria el 27 de gener de 1941 i on portava la matrícula de 6128. Pocs mesos després, el 21 d’abril de 1941 moria a Gusen (subcamp de Mauthausen) amb la matrícula 12449.