Deportat...

Nom

Pere

Data naixement

03-09-1911

Camp

​KL MAUTHAUSEN 6067
KL GUSEN 11389

Cognoms

Nin Nin

Municipi de naixement

El Vendrell

Municipi de residència

El Vendrell

Pere Nin NiN, de “Cal Silo”, va néixer al Vendrell el 3 de setembre de 1911. Fill de Joan Nin Guivernau (pagès) i d’Antonia Nin Pàmies, era el germà gran de dos (el petit es deia Joan). Solter i pagès, la seva ideologia política anava molt vinculada al Bloc Obrer i Camperol (BOC). 

Durant el període de la Segona República, va ser un dels represaliats pels fets del 6 d’octubre de 1934. A banda, ja en el context de la Guerra Civil Espanyola, va ser un dels voluntaris al front per part del Partit Obrer d’Unificació Marxista (POUM). Sense coneixement de quan va arribar del front ni com, el que sabem és que a les acaballes de la guerra civil es va exiliar camí França. Aquest exili es deu, segurament, al fet de tenir una ideologia esquerrana del BOC i del POUM. 

Creuada la frontera francoespanyola, va formar part de les companyies de treballadors estrangers. Ja en el període de la Segona Guerra Mundial, va ser capturat per l’exèrcit alemany el juny de 1940 al territori de Belfort. Primerament va estar empresonat al camp de presoners de guerra (Frontstalag) a Belfort, i després ho va estar a l’Stalag XI-B (camp de presoners) a Fallingbostel. 

Com en molts casos amb la resta de deportats vendrellencs, el 25 de gener de 1941 sortia direcció Mauthausen. Arribada al camp el 27 de gener de 1941 amb la matrícula  6067 i moria a Gusen (subcamp de Mauthausen), amb la matrícula 11389, el 29 de març de 1941.