Deportat...

Nom

Pau

Data naixement

01-05-1894

Camp

​KL MAUTHAUSEN 3608

Cognoms

Calaf Pros

Municipi de naixement

Sant Jaume dels Domenys

Municipi de residència

Sant Jaume dels Domenys

Pau Calaf Pros va néixer a Sant Jaume dels Domenys l’1 de maig de 1894. Era fill de Macario Calaf (pagès) i de Teresa Pros. Eren un total de cinc germans: Antonio, Maria, Rosa, Pablo i Juan. Pablo es va casar l’any 1922 amb Àngela Palau amb qui va tenir dos fills: Macario i Josefa. La seva professió era paleta. 

Molt poc sabem de la seva situació durant el període republicà i la guerra civil. Segurament no va formar part de la vida política de la vil·la perquè no hi ha constància a les actes municipals, però el que si podem intuir és que la seva ideologia política de caràcter anarquista va ser el motiu del seu exili. 

A diferència de la majoria dels deportats del Baix Penedès, Pau Calaf va estar empresonat en el període de la Segona Guerra Mundial a l’Stalag I-B a Olsztynel (Polonia). A banda, també va estar empresonat a l’Stalag XII-D de Trèveris (Alemanya). Des de l’estació de Hohenstein va ser deportat a Mauthausen on va entrar el 9 d’agost de 1940 amb número de matrícula 3608 i on va morir al desembre d’aquell mateix any.