Deportat...

Nom

Josep

Data naixement

30-11-1909

Camp

​KL MAUTHAUSEN 6685
KL GUSEN 13147

Cognoms

Solé Recasens 

Municipi de naixement

El Vendrell

Municipi de residència

El Vendrell

Jose Solé Recasens va néixer al Vendrell el 30 de novembre de 1909. Sense coneixement del seu estat civil ni de la seva professió, el que sabem és que era fill de Gil Solé Lleó i de Magdalena Recasens Vendrell. A més, tenia una germana petita que es deia Maria. Tot i que no sabem quina era la professió que tenia, procedia d’una família pagesa i és molt possible que seguís la tradició familiar i fos pages com ho era el seu pare. 

En relació a la seva vinculació política o ideologia, el que sabem és que estava afiliat a l’Unió de Rabassaires (el gran sindicat pagès). D’aquesta manera, i tot i tenir present que no sabem si va tenir una participació dins la vida política del poble, podem entendre que la seva ideologia esquerrista i vinculada al moviment rabassaire seria el motiu del seu exili. 

Acabada la Guerra Civil Espanyola, va passar la frontera francoespanyola. Josep Solé Recasens va formar part de les Companyies de Treballadors Estrangers. Ja en el context de la Segona Guerra Mundial i a causa de la seva condició de treballador d’aquestes companyies de treballs que estaven situades al front bèl·lic, Josep Solé va ser capturat al territori de Belfort el juny de 1940. Capturat pels nazis, va estar empresonat al Frontstalags (camp de presoners de guerra en el front) i temps després a l’Stalag XI-B (camp de presoners de guerra) a Bad Fallingbostel (Alemanya) amb la matrícula 86491.

La seva darrera estança seria al camp de concentració. Arribant el 27 de gener de 1941 a Mauthausen amb la matrícula 6685, mesos més tard moria a Gusen (exactament el 30 de juny de 1941) amb la matrícula 13147.