Deportat...

Nom

Ferran

Data naixement

01-09-1897

Camp

​KL MAUTHAUSEN 3514
KL GUSEN 14669

Cognoms

Tetas Miró

Municipi de naixement

Calafell

Municipi de residència

Calafell

Ferran Tetas Miró va néixer a Calafell l’1 de setembre de 1897. Fill de Francisco Tetas Tous (mariner de professió) i de Rosa Miró Sicart, tenia una germana petita que es deia Salvadora. La desaparició o destrucció del llibre de baptismes de Calafell entre els anys 1887 i 1899 han impedit trobar la partida de naixement de Ferran Tetas i la possibilitat de saber si existía un altre germà. Sense coneixement de la professió que ocupava Ferran Tetas, el que podem dir és que estava casat i tenia un fill segons alguns testimonis familiars. 

Durant el període de la Segona República, Ferran Tetas va ser un destacat militant d’Esquerra Republicana de Catalunya del Centre Cultural de Caldes de Malavella. Tot i desconèixer la seva activitat durant la Guerra Civil, es pot intuir que el motiu  de l’exili de Ferran va ser la seva vinculació directa amb la política d’esquerres.

Fos el motiu que fos, Ferran Tetas va travessar la frontera francoespanyola. Durant la Segona Guerra Mundial va ser capturat per l’exèrcit alemany i empresonat dos cops: el primer cop a l’Stalag XII-A a Limburgo de Lahn (Alemanya) amb la matrícula 41191 i posteriorment a l’Stalag XII-C de Wiebelsheim (Alemanya).

El darrer lloc on va estar empresonat va ser a Mauthausen. Entrava al camp el 14 de maig de 1941 amb la matrícula 3514 i l’octubre d’aquell mateix any entrava a Gusen (un dels subcamps de Mauthausen) amb la matrícula 14669. Finalment, Ferran Tetas va morir a Gusen el 29 de novembre de 1941.