Deportat...

Nom

Antoni

Data naixement

05-04-1918

Camp

​KL MAUTHAUSEN 6016
KL GUSEN 11332

Cognoms

Luis Llansa

Municipi de naixement

El Vendrell

Municipi de residència

El Vendrell

Antoni Luis Llansa va néixer al Vendrell el 5 d’abril de 1918. Fill de Jose Luis Joer i d’Elvira Llansa Socias, era pagès. Tot i que no s’ha trobat la partida de naixement ni de baptisme d’Antoni, podem suposar que tenia un germà que es deia Josep. Tot i la trobada d’aquesta pista, es situa el naixement del possible germà el 1924, fet pel qual no es pot accedir a dita partida de naixement degut a la llei establerta que no es poden digitalizar ni fer publica els naixements amb menys de cent anys d’història. 

Sense coneixement de quan va travessar la frontera francoespanyola ni els motius que el van portar a fer-ho, el que sabem és que va formar part de la Companyia de Treballadors Estrangers. El juny de 1940, durant el període de la Segona Guerra Mundial, Antoni Luis va ser capturat per l’exèrcit alemany al territori de Belfort i empresonat al 140 Frontstalag (camp de presoners de guerra en el front) a Belfort. Després va ser traslladat a l’Stalag XI-B  (camp de presoners) a Fallingbostel (Alemanya). 

El 25 de gener de 1941 sortia direcció Mauthausen amb 1.471 republicans espanyols més (dels quals van morir 1.079 al trajecte). Dos dies després, entrava a Mauthausen amb la matrícula 6016. Dos mesos després el van traslladar a Gusen amb la matrícula 11332, subcamp on va morir el dia de Sant Esteve de 1941.