II Etapa de la Ruta de les Defenses de Costa: Vilanova i la Geltrú – Sitges.

Caminada per les defenses de costa...L’itinerari de les Defenses passa per diverses poblacions costaneres del Garraf i el Baix Penedès: Sitges (amb Vallcarca, el poble de Garraf i les Botigues de Sitges), Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Calafell i El Vendrell. S’han recuperat i senyalitzat diferents vestigis per explicar la tasca realitzada en la rereguarda republicana per defensar-se d’un hipotètic atac per mar (desembarcament) de l’exèrcit franquista.

Es poden veure nius de metralladora amb senyals explicatius a Sitges, Vilanova i la Geltrú, Cubelles i El Vendrell, i la ruta també incorpora una sèrie de cartelleres amb informació general sobre la guerra civil i els elements i les estratègies defensives que va crear el govern republicà a Sitges, Vilanova i la Geltrú i Calafell.

El diumenge 25 de novembre de 2012, un grup d’una cinquantena de caminant va recòrrer la costa entre Vilanova i Sitges, visitant els espais defensius de costes d’una i altre ciutat, així com els que hi ha al llarg de la costa del Colls.

http://www.iepenedesencs.cat
Arxiu descarregable…