Autors: Jaume Torrent Oriol
Títol: Salvador Armendares i Torrent (Malgrat de Mar, 1893 – Mèxic, DF, 1964). Metge i polític.
Edició: Viena edicions. Amb la col·laboració del Parlament de Catalunya, la Fundació Josep Irla, l’Ajuntament de Malgrat de Mar i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Barcelona, 2006.

Salvador Armendares i Torrent...Si bé les figures de Macià, Companys, Tarradellas i, en menys mesura, Irla, han rebut nombrosos reconeixements, la gran majoria dels diputats que formaven el Parlament de Catalunya elegit el novembre de 1932 han restat en l’anonimat.

Gràcies aquest llibre sobre un d’aquests polítics republicans, Salvador Armendares, surt a la llum de la història. Armendares, nascut a Malgrat de Mar el 1893, estudià Medicina a Barcelona, exercí en diverses poblacions catalanes i va ser director de l’Hospital General de Catalunya durant la guerra civil. Afiliat a Esquerra Republicana, va ser regidor a l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i diputat al Parlament de Catalunya.

El 1939 es va exiliar a Mèxic, on continuà l’activitat professional i política, sempre destinada a mantenir viva l’ànima de la nació catalana. Morí en aquell país el 1964.