Autors: Ramon Arnabat, Raimon Soler i Jordi Vidal
Edició: Vilafranca del Penedès, Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Consell Comarcal de l’Alt Penedès i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 2006

Història de Vilafranca. S. XVI al S. XX...Dins d’aquest pack de tres DVDs i un llibret sobre la història de Vilafranca, destaquem els dos DVDs dedicats a la República i Guerra Civil (Vilafranca 1900-1939. Des de principis del segle XX fins a la Guerra Civil) dirigit per Raimon Soler i el dedicat al Franquisme i l’antifranquisme (Vilafranca 1939-1979. Franquisme i Transició Democràtica) dirigit per Ramon Arnabat i Jordi Vidal.

Els dos DVDs tenen la mateixa estructura i estan dividits en tres períodes (1900-1939, 1939-1959, 1960-1979). Una part, que es pot visionar mitjançant un reproductor de DVDs (TV o Ordinador), conté: reportatges de mitja hora en format vídeo sobre els diversos períodes; els temes: 10 petits reportatges sobre aspectes concrets i destacats de cada període; i l’àlbum, que conté informacions concretes sobre fets, llocs i personatges destacats de cada període. L’altra part és interactiva i es pot visionar mitjançant un ordinador i conté: una cronologia (mundial, catalana i vilafranquina), un context, un diccionari i uns links per a cada període, i un apartat didàctic i d’entreteniments que consta d’una fitxa pedagògica amb diferents exercicis, diverses activitats d’entreteniment i un joc interactiu.

Mitjançant aquests dos DVDs hom pot seguir amb detall i de forma amena la història de Vilafranca del període 1931-1979, alhora que hi pot interactuar. La història de Vilafranca d’aquests anys s’insereix en el marc català i espanyol, de manera que és una eina molt útil per conèixer millor aquests períodes de la nostra història.