Ankara Psikolog 3d sanal gezinti veri kurtarma
Totselsnoms.org | Recuperació de la memòria històrica del període 1931-1978 al Penedès | Institut d’Estudis Penedesencs.

"Visc forastera en una terra xopa de desmemòria"
Joana Raspall

"Cert que sense oblidar no es podria viure, però nogensmenys no es podria viure sense recordar"
Rodolf Llorens

"Somos la memoria que tenemos y la responsabilidad que asumimos, sin memoria no existimos y sin responsabilidad quizá no merezcamos existir"
José Saramago

Repressió franquista

 • Nom
 • Cognom 1
 • Cognom 2
 • Municipi

Consulta aquí els 2189 noms de víctimes de la represió.

Exili

 • Nom
 • Cognom 1
 • Cognom 2
 • Municipi

Consulta aquí els 1220 noms d'exiliats.

Cercador de víctimes

 • Nom
 • Cognom 1
 • Cognom 2
 • Municipi

Consulta aquí els 6064 noms de víctimes penedesenques i dels que moriren al Penedès durant la Guerra Civil.

Cercador de regidors

 • Nom
 • Cognom 1
 • Cognom 2
 • Municipi

Consulta aquí els 1686 noms dels regidors dels municipis penedesencs durant la Segona República.

canal TEN

"Justícia, no venjança!"

Totselsnoms. canalten

Descripció: Espanya és un dels pocs països del Món on es persegueixen els jutges que volen esclarir els crims de la dictadura i la guerra civil, mentre els grups d'extrema dreta actuen com a acusadors. "Justícia, no venjança!" Aquest és el crit de milers i milers de familiars dels assassinats "regularment" i "irregularment" pels franquistes.


"Justícia, no venjança!"

Descripció: Espanya és un dels pocs països del Món on es persegueixen els jutges que volen esclarir els crims de la dictadura i la guerra civil, mentre els grups d'extrema dreta actuen com a acusadors. "Justícia, no venjança!" Aquest és el crit de milers i milers de familiars dels assassinats "regularment" i "irregularment" pels franquistes.
Veure el vídeo

El projecte “Tots els Noms” i el Memorial Democràtic preparen 3 itineraris turístics sobre la Guerra Civil al Penedès

Descripció: La idea va sorgir a través del projecte “Tots els noms” que creia que hi havia diversos elements patrimonials de la guerra civil que estaven poc considerats. Per això, el Vinseum i l’Institut d’Estudis Penedesencs van presentar un projecte als 3 consells comarcals per on passen els itineraris. És a dir, el Baix Penedès, l’Alt Penedès i el Garraf. I tots 3 van donar el vist-i-plau. Ramon Arnabat, promotor de “Tots els noms” i president de l’Institut d’Estudis Penedesencs ens explica per on passaran 2 d’aquests 3 itineraris. Pel que fa al tercer itinerari fa referència a l’avanç del front des del riu Gaià fins al riu Llobregat, al seu pas pel Penedès. Arnabat, també comenta que faran un mapa on hi aparegui el recorregut dels 3 itineraris i que tots estaran senyalitzats amb plafons fàcils d’entendre. Per aquest motiu, assegura que és apte per a tots els públics. En total, els 3 itineraris conjuntament fan 50 km. El més llarg serà el del front, que té uns 20 km, mentre que els altres dos ronden els 10 km cadascun. Per tant, es poden fer tant a peu, com en bicicleta, així com també en cotxe, i fins i tot en tren, pel que fa a l’itinerari que passa per la costa. Cada itinerari tindrà un punt de referència. En el cas del Vesper de la Gloriosa serà el centre d’interpretació de l’aviació Republicana dels Monjos, que s’inaugurarà a finals d’aquest any. Pel que fa a l’itinerari del front, el centre de referència estarà ubicat a Subirats. I en el cas de la defensa de la costa es situarà a Vilanova i la Geltrú. Des del projecte “Tots els noms” asseguren que durant aquests propers mesos i fins al gener acabaran d’enllestir la senyalització i que esperen poder inaugurar els 3 itineraris a la primavera del 2011.
Veure el vídeo

L'IEP signa un conveni per continuar la recuperació de la memòria històrica

Descripció: Signatura del conveni entre el projecte "Tots els Noms" de recuperació de memòria històrica, la Generalitat de Catalunya i el Memorial Democràtic
Veure el vídeo

Macià a prop de casa (1a part)

Descripció: Reportatge elaborat a Vilanova i la Geltrú en l'any Macià (2009)
Veure el vídeo

Macià a prop de casa (2a part)

Descripció: Reportatge elaborat a Vilanova i la Geltrú en l'any Macià (2009)
Veure el vídeo

Memòria subterrània

Descripció: Reportatge sobre el refugi antiaeri de Vilanova i la Geltrú localitzat sota la Plaça de la Vila
Veure el vídeo

Records de la guerra civil: fosses i pressons

Descripció: Reportatge realitzat per TV3. Molts dels que van viure la Guerra Civil com a soldats o com a testimonis no han explicat mai les seves vivències d'aquells anys, fins ara, quan els historiadors els estan fent explicar aquells records, i així eviten que s'oblidin per sempre.
Veure el vídeo

Projectes del memorial Democràtic al Penedès

Descripció: Projectes del memorial Democràtic al Penedès
Veure el vídeo

Exploració de l'aeròdrom de Santa Oliva

Descripció: Exploració de l'aeròdrom de Santa Oliva
Veure el vídeo

Conferència itinerant sobre el 6 d'octubre RT Vilafranca

Descripció: Conferència itinerant sobre el 6 d'octubre RT Vilafranca
Veure el vídeo

L'IEP organitza un acte sobre els fets d'octubre

Descripció: L'IEP organitza un acte sobre els fets d'octubre
Veure el vídeo

Prospeccions arqueològiques a l'aeròdrom dels Monjos

Descripció: La setmana passada es va iniciar la prospecció geofísica de l’antic aeròdrom republicà dels Monjos, en el marc de la investigació que s’està realitzant des de l’Estació Territorial de Recerca Penedès de l’Institut d’Estudis Penedesencs. Aquestes prospeccions han de continuar en els altres tres aeròdroms republicans: Santa Oliva-Albinyana, Sabanell, a Torrelavit, i el de Pacs-Vilobí, i han de permetre completar la informació que actualment es disposa, bàsicament de tipus documental i gràfica, de manera que faciliti la seva interpretació històrica i permeti l’accés i les visites.
Veure el vídeo

Exposició sobre els bombardeigs franquistes al Penedès

Descripció: La mostra va ser inaugurada ahir al Museu de les Cultures de Vi de Catalunya amb una conferència dels historiadors Ramon Arnabat i David Íñiguez. La conferència tenia per objectiu explicar amb imatges i paraules les característiques de l’aviació republicana i franquista i quines van ser les conseqüències dels bombardeigs aeris que es van produir al Penedès.Tant l’exposició com la conferència són fruit del treball elaborat per l’Estació Territorial de Recerca Penedès, un projecte d’investigació sobre la història i el patrimoni de l’aviació durant la Guerra Civil, centrat en l’aviació republicana i el Vesper de la Gloriosa, amb la finalitat de crear un Centre d’Interpretació i Documentació.
Veure el vídeo

Músiques de l'exili

Descripció: L'Auditori de Barcelona va acollir un emotiu homenatge als milers de republicans que van haver de fugir un cop acabada la Guerra Civil, ara fa 70 anys. Les veus de cantautors com Guillamino i Manuel Garcia, Maria del Mar Bonet i Refree, entre d'altres, es van convertir en la banda sonora d'aquell exili històric, que des del Memorial Democràtic de la Generalitat es vol continuar reivindicant. Poemes musicats de Pablo Neruda i versions de cançons de Lluís Llach van formar part d'aquest concert homenatge, on també es van poder escoltar alguns testimonis d'aquella dramàtica fugida.
Veure el vídeo

El genocidi franquista a València

Descripció: El documental ha estat realitzat a la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de Barcelona, sota la direcció de Daniel López Izquierdo. Familiars de desapareguts, testimonis presencials dels esdeveniments succeïts a València durant la repressió i persones implicades en la investigació, donen una visió del terror viscut a València durant la repressió franquista.
Veure el vídeo

Fotos sobre els bombardeigs de Barcelona

Descripció: Reportatge emés per TV3 en el telenotícies migdia del 20 de març de 2008, recollint la tasca realitzada per l'Estació Territorial de Recerca Penedès (ETRP-IEP): Un grup d'investigadors catalans ha recuperat fotografies dels bombardejos de Barcelona durant la Guerra Civil, que no s'havien vist fins ara. Les han trobat als Estats Units i serviran per conèixer més detalls d'aquells dies d'invasió aèria
Veure el vídeo

La batalla de l'aire

Descripció: Reportatge emés per TV3 en el Telenotícies migdia del 20 d'octubre de 2006 en el marc de la cerlebració a Santa Margarida i els Monjos de les" I Jornades Aviació i Guerra Civil: Història i Patrimoni" "A Santa Margarida i els Monjos comencen unes jornades dedicades a l'aviació i els bombardejos aeris durant a Guerra Civil. No és gratuït que es faci a Santa Margarida i els Monjos, perquè tenia un camp d'aviació, tallers i quatre refugis antiaeris."
Veure el vídeo

La resistència republicana a l'Ordal el gener de 1939

Descripció: Reportatge emés per TV3 sobre la tasca de recuperació del patrimoni de la guerra civil a Subirats. Historiadors i veïns del municipi han recuperat trinxeres i nis de metralladores que formaven part de la línia defensiva republicana L-3, i que va aturar l'avanç de les tropes franquistes un aprell de dies a les muntanyes de l'Ordal
Veure el vídeo

Lliurament del dossier de Fosses a la Generalitat

Descripció: Crònica emesa per TV Vilafranca, referent al lliurament per part del projecte TOTS ELS NOMS (IEP) a la Directora General de la Memòria Democràtica del "Dossier sobre les fosses de la guerra civil al Penedès"
Veure el vídeo

Recuperat de l’oblit

Descripció: Reportatge realitzat per TN Produccions per a TV Vilafranca, on es recull la visita de la família Chavarria a la fossa comuna del cementiri de Vilafranca del Penedès, on ha estat identificat un familiar seu: el capità de l’exèrcit republicà Gregorio Chavarria Herraiz, mort a l’hospital de sang del Molí d’en Rovira el gener de 1939, i del qual no n’havien sabut res més fins ara.
Veure el vídeo

Tots els noms

Descripció: Reportatge realitzat per TN Produccions per a TV Vilafranca, on s’explica el projecte Tots els Noms (El Penedès, 1931-1978) amb intervencions de l’Institut d’Estudis Penedesencs, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Memorial Democràtic.
Veure el vídeo

Connexió d'usuari


Recordar contrasenya

Registra't

Represió franquista al Penedès

1ptaRiudebitlles.JPG

 Bitllet d'1 pesseta emès per l'Ajuntament de Riudebitlles, 1937

Panoràmica de l'exposició

Butlletí de __________________

Notícies

Dossier sobre les Fosses del Penedès a La Fura
El setmanari penedesenc La Fura publica un exhaustiu reportatge sobre les fosses de la guerra civil al Penedès
JORNADES DE MEMÒRIA HISTÒRICA A SUBIRATS 2018
Homenatge als mestres de la República
Veure totes les notícies ››

Organitza

En conveni

Col·laboren

Institut d´Estudis Penedesencs Memorial Democràtic Institut Ramon Muntaner Ministerio de la Presidencia


© 2005 - 2019 Institut d´Estudis Penedesencs - Per contactar amb nosaltres utilitzi aquest  formulari de contacte - Telèfon: 93 892 19 79