Ankara Psikolog 3d sanal gezinti veri kurtarma
Totselsnoms.org | Recuperació de la memòria històrica del període 1931-1978 al Penedès | Institut d’Estudis Penedesencs.

"Visc forastera en una terra xopa de desmemòria"
Joana Raspall

"Cert que sense oblidar no es podria viure, però nogensmenys no es podria viure sense recordar"
Rodolf Llorens

"Somos la memoria que tenemos y la responsabilidad que asumimos, sin memoria no existimos y sin responsabilidad quizá no merezcamos existir"
José Saramago

Repressió franquista

 • Nom
 • Cognom 1
 • Cognom 2
 • Municipi

Consulta aquí els 2189 noms de víctimes de la represió.

Exili

 • Nom
 • Cognom 1
 • Cognom 2
 • Municipi

Consulta aquí els 1220 noms d'exiliats.

Cercador de víctimes

 • Nom
 • Cognom 1
 • Cognom 2
 • Municipi

Consulta aquí els 6064 noms de víctimes penedesenques i dels que moriren al Penedès durant la Guerra Civil.

Cercador de regidors

 • Nom
 • Cognom 1
 • Cognom 2
 • Municipi

Consulta aquí els 1686 noms dels regidors dels municipis penedesencs durant la Segona República.

Notícies

S'AUTORITZA EDIFICAR SOBRE UNA DE LES FOSSES COMUNES DEL CEMENTIRI DE VALÈNCIA

Entre els enterrats en aquest fossa hi ha l'alcalde republicà de Llorenç del Penedès Josep Brugal Palau, que morí a la presó de Sant Miquel dels Reis de València

4/12/2007

Fes click per ampliar la imatge

COMUNITAT DEL FÒRUM PER LA MEMÒRIA DEL PAÍS VALENCIÀ

SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA PER APEL·LACIÓ DE LA SENTÈNCIA DEL RECURS CONTENCIÓS ADMINISTRATIU PER A LA PROTECCIÓ DE LA FOSSA COMUNA EN LA QUÈ ESTAN SOTERRADES LES VÍCTIMES DE LA DICTADURA FRANQUISTA

Entenem que la sentència, al donar la raó a l'Ajuntament de València en la seua pretensió de construir 1.030 nínxols sobra la Fossa de la Secció 7a Dreta, permet la destrucció de les restes de les víctimes del franquisme soterrades allà, el qual va contra l'esperit del projecte de la Llei de la Memòria Històrica (ja aprovada pel Congrés dels Diputats), que protegeix aquests espais i legitima les associacions per exercir les actuacions necessàries en defensa de la memòria de les víctimes. Igualment entenem que va contra allòs disposat per l'anomenat Conveni de Ginebra (signat per l'Estat espanyol), en què es disposa que les víctimes civils de conflictes armats, tenen dret a una sepultura a perpetuïtat.
El Fòrum per la Memòria considera que aquesta Resolució Judicial, juntament amb la construcció de l'anomenat 'macrosantuari', a un terreny públic de més de 3.000 metres quadrats donat per l'Ajuntament de València, dedicat a les anomenades “víctimes de la Santa Croada”, porten fins el límit la discriminació, el greuge i l'afronta a les víctimes del franquisme i a les seues famílies.

Considerem que dita sentència empra el tema de la il·legitimitat alegada pel Ministeri Fiscal per no entrar en el fons de la nostra demanda, que és la protecció de la Fossa Comuna de la Secció 7a Dreta i de les restes de les víctimes allà soterrades.

Tenint en compte que el Ministeri de la Presidència del Govern ha aprovat i finançat el projecte presentat pel Fòrum de la Memòria del País Valencià per a la investigació, documentació i divulgació de les Fosses Comunes del cementiri de València, així com allò disposat pel Consell d'Europa en matèria de denúncia de la dictadura franquista i del reconeixement de les víctimes per ella generades, hem acordat sol·licitar la intervenció del Govern de l'Estat i del Consell d'Europa amb la fí de protegir les restes de les víctimes del Franquisme soterrades a la Fossa objecte d'aquest litigi.

No entenem l'actuació del Ministeri Fiscal negant-nos la legitimitat per a actuar en defensa de l'honor de les víctimes, quan les seues famílies difícilment poden exercir-lo, ja que les fosses estaven en la més absoluta clandestinitat, doncs tant aquest govern municipal com els anteriors havien silenciat la seua existència. D'altra banda considerem que la defensa de l'honor de les víctimes del franquisme és una obligació de qualsevol ciutadà/na a que es considere demòcrata.
Igualment ens crida l'atenció que per una part el Ministeri Fiscal, depenent del Ministre de Justícia, ens negue legitimitat, i per una altra el Ministeri de Presidència del Govern ens avale i financie el projecte d'investigació.

Així mateix exigim que en cas que es reconstruesca la Fossa, es realitze amb totes les cauteles i ganaties, sempre sota la direcció i supervisió dels tècnics i especialistes competents en aquesta matèria, ja que el dany que pot produir-li dita reconstrucció pot ser irreparable, fins i tot major als danys ja causats per l'Ajuntament al intentar construir els nínxols.

Per tot allò ací exposat, aquesta associació presentarà davant el Tribunal Constitucional el recurs d'empar.

Valància, 27 de novembre de 2.007


http://www.forumperlamemoria.org
Tornar enrere

Connexió d'usuari


Recordar contrasenya

Registra't

Represió franquista al Penedès

bandera_aviacio_republicana.jpg

 Bandera de les esquadretes de l'aviació republicana que actuaren al Penedès

Panoràmica de l'exposició

Butlletí de __________________

Organitza

En conveni

Col·laboren

Institut d´Estudis Penedesencs Memorial Democràtic Institut Ramon Muntaner Ministerio de la Presidencia


© 2005 - 2019 Institut d´Estudis Penedesencs - Per contactar amb nosaltres utilitzi aquest  formulari de contacte - Telèfon: 93 892 19 79