Ankara Psikolog 3d sanal gezinti veri kurtarma
Totselsnoms.org | Recuperació de la memòria històrica del període 1931-1978 al Penedès | Institut d’Estudis Penedesencs.

"Visc forastera en una terra xopa de desmemòria"
Joana Raspall

"Cert que sense oblidar no es podria viure, però nogensmenys no es podria viure sense recordar"
Rodolf Llorens

"Somos la memoria que tenemos y la responsabilidad que asumimos, sin memoria no existimos y sin responsabilidad quizá no merezcamos existir"
José Saramago

Repressió franquista

 • Nom
 • Cognom 1
 • Cognom 2
 • Municipi

Consulta aquí els 2189 noms de víctimes de la represió.

Exili

 • Nom
 • Cognom 1
 • Cognom 2
 • Municipi

Consulta aquí els 1220 noms d'exiliats.

Cercador de víctimes

 • Nom
 • Cognom 1
 • Cognom 2
 • Municipi

Consulta aquí els 6064 noms de víctimes penedesenques i dels que moriren al Penedès durant la Guerra Civil.

Cercador de regidors

 • Nom
 • Cognom 1
 • Cognom 2
 • Municipi

Consulta aquí els 1686 noms dels regidors dels municipis penedesencs durant la Segona República.

LA REPRESIÓ FRANQUISTA AL PENEDÈS

El projecte de recerca sobre la repressió franquista al Penedès de l'IEP és seleccionat a nivell estatal en primer lloc


El projecte 312.1 LA REPRESIÓ FRANQUISTA AL PENEDÈS (IMPACTE POLÍTIC, CULTURAL I SOCIAL), presentat per l'Institut d'Estudis Penedesencs al Ministerio de la Presidencia per a les "Subvenciones destinades a actividades relacionades con las víctimes de la guerra civil y del franquismo correspondientes al año 2011", ha estat el més ben valorat, amb 19 punts sobre 20.

En total es van presentar a aquesta convocatòria 400 projectes d'entitats, associacions, universitats, .... d'arreu de l'estat espanyol, dels qual se'n van subvencionar 190.

El projecte sobre la repressió franquista al Penedès i que ha obtingut una subvenció del Ministerio de la Presidencia de 36.000 €, es realitzarà entre els mesos de desembre 2011 i d'octubre 2012, i els seus investigadors seran: RAMON ARNABAT (COORDINADOR), JOSEP SOLÉ ARMAJACH, PERE ROS I ARNAU LÓPEZ.

Antecedents:

Des de l'any 2006 i des del projecte Tots els Noms, l'IEP està treballant el tema de la repressió a les comarques penedesenques. Els resultats d'aquestes recerques s'han publicat en dos llibres:
· Josep Recasens, La repressió franquista al Baix Penedès (1938-1945) (IEP, 2007).
· Ramon Arnabat, Jesús Castillo i Daniel Sancho, La repressió del primer franquisme a l'Alt Penedès (1938-1945) (IEP, 2009)
Aquestes estudis han demostrat l'amplitud de la repressió franquista al Penedès i la necessitat d'analitzar les diverses variants que adoptà, per tal de poder valorar correctament el seu impacte polític, cultural i social. I aquest és l'objectiu del projecte presentat, conjuntament amb l'estudi global sobre la comarca del Garraf.

Objectius:

· Indagar, localitzar i documentar la repressió franquista en el període 1939-1948, mitjançant la investigació històrica oral i documental.
· Identificar a les víctimes penedesenques de la repressió franquista, i elaborar un cens de persones repressaliades entre 1939 y 1948, mitjançant una fitxa amb les dades bàsiques de cada víctima. Introducció de la informació obtinguda en una base de dades que sigui consultable des de la web: www.totselsnoms.org
· Publicar els resultats de la recerca: un llibre monogràfic sobre la comarca del Garraf, i un altre d'anàlisi general sobre la repressió franquista al Penedès i el seu impacte polític, econòmic i social.
· Documentar i senyalitzar els espais que foren utilitzats per la repressió franquista i realitzar un cens de les obres realitzades pels batallons de treballadors.
· Elaborar un documental que reculli els testimonis de la repressió franquista al Penedès i que permeti divulgar la recerca realitzada entre la societat penedesenca.

Recerca

La recerca es realitzarà en diversos arxius locals, comarcals, nacionals i estatals, tant de caire administratiu, com judicial i militar, que contenen informació sobre la repressió franquista.
També es realitzarà recerca oral, mitjançant entrevistes amb els repressaliats i les seves famílies.

Consulta informació

Tota la informació recollida està disponible en aquesta mateix web, mitjançant el cercador "Repressió franquista": www.totselsnoms.org

Col•laboració ciutadana

L'equip de la recerca demana la col•laboració dels penedesencs i penedesenques per tal que aportin el seu testimoni, documents, fotografies, coneixences sobre el tema de la repressió franquista.
Poden dirigir-se a:
secretaria@totselsnoms.org
secretaria@iepenedesencs.org
Telf. 938921979
Mbl. 636319635
c/ Ferrers, 54, baixos. 08720 Vilafranca del Penedès
c/ Sant Pau, 13, 1r. 08800 Vilanova i la Geltrú

Connexió d'usuari


Recordar contrasenya

Registra't

Represió franquista al Penedès

cartell.gif

 

Panoràmica de l'exposició

Butlletí de __________________

Notícies

Dossier sobre les Fosses del Penedès a La Fura
El setmanari penedesenc La Fura publica un exhaustiu reportatge sobre les fosses de la guerra civil al Penedès
JORNADES DE MEMÒRIA HISTÒRICA A SUBIRATS 2018
Homenatge als mestres de la República
Veure totes les notícies ››

Organitza

En conveni

Col·laboren

Institut d´Estudis Penedesencs Memorial Democràtic Institut Ramon Muntaner Ministerio de la Presidencia


© 2005 - 2019 Institut d´Estudis Penedesencs - Per contactar amb nosaltres utilitzi aquest  formulari de contacte - Telèfon: 93 892 19 79